Svendborgs hjerte

I en tid, hvor de fleste danske provinsbyer har fordrevet handelen fra bymidten til store indkøbscentre på en mark i forstæderne, træder Svendborg i profil som en by med vægt på den gode gammeldags indkøbsoplevelse med rigtige, individuelle butikker i et charmerende og afvekslende bymiljø.

Download folderen om latinerkvarteret som pdf.

Og Svendborg har også et Latinerkvarter, selv om byen endnu ikke har et universitet. Kvarteret har fået sit navn efter den "latinerkvarterscharme" som præger området med de mange små listige cafeer, restauranter og værtshuse, samt de unikke, ejerdrevne værkstedsbutikker. Det er butikker som ikke handler med dusinvarer og derfor ikke har omsætning nok til at betale huslejerne på byens strøggader.


Svendborgs Latinerkvarter byder på 9 ejerdrevne kulturvirksomheder, som geografisk er placeret i den mest oprindelige, charmerende og hyggelige del af Svendborg.

GALLERI NO 44 i Møllergade drevet af grafikeren Ann-Kerstina Nielsen og billedkunstneren Per Buk, som altid er i gang med nye spændende projekter og Butik Mosaik i Frederiksgade, hvor Helle Frederiksen har sit specielle miks af antikviteter, retro, smykker og te i den gamle stationsbygning.
Til de sultne er der frokoststedet Vintapperiet som også har udsalg af særligt udsøgte drikkevarer i det hyggelige gårdmiljø i Salig Simons Gård i Brogade, og umiddelbart ovenover finder man Glasblæseriet hvor Bente Sonne blæser farverigt og originalt glas i eget design. I forhuset finder du Ø-land med en helt sydlandsk charcuteributik og købmand med tilhørende café. Altsammen helt igennem økologisk.
Går men videre ad Brogade ned mod havnen passerer man Skoværkstedet - en rigtig, gammeldags skoreparationsforretning, som også er leveringsdygtig i spændende hatte, sko og andet tilbehør, samt vinylplader til pladespilleren.
Videre mod Ulla Sonne Keramik i Sankt Peder Stræde med det flotte galleri som fortæller om arbejdet fra idé til færdigt værk, Galleri Q på Havnepladsen med et stort udvalg af kunst, kunsthåndværk og tøj, skabt af galleriets 7 faste medlemmer, samt gæsteudstillere.
Lige overfor ligger det spøjse gamle pakhus med Maritimt Center med Pakhusbutikken og Velkomstcenteret med et stort udvalg af kulinariske fristelser fra Øhavet, samt udlejningsbureau for de store gamle træskibe.